 |
عبد الله بن سینا |
 |
داستان مجعول عبد الله بن سبا
 منبع : پایگاه علمی تحقیقاتی مغناطیس
 نويسنده : مسلم کامیاب ایمیل : moslemkam@yahoo.com
 نوشته شده در تاريخ : 1392/03/28 ( آخرين ويرايش : 1392/07/27 ) | بسم الله الرّحمن الرّحیم
در نوشته قبلی در مورد فرقه دروغین سبائیه مطالبی عرض شد در این نوشته به شخصت او میپردازیم و در پایا ن نتیجه گیری می کنیم.
در مورد خود"عبدالله بن سبا" بايد گفت، كه اولين بار نام او در كتاب تاريخ طبري، با روايت سيف بن عمرو، آمده است، كه نقل ميكند او مردي يهودي از صنعا، از مادري سياهپوست بود و در زمان عثمان مسلمان شد؛ به اين قصد كه در پوشش اسلام شروع به فساد كند و اسلام را براندازد؛ و در قتل عثمان هم شريك بود.1 و در جاي ديگر، طبري بنابر قول سيفبن عمرو روايتي را نقل ميكند كه دو سپاه علي(ع) و بصره توافق به صلح كردند (در جنگ جمل)؛ اما قاتلان عثمان اين امر را به صلاح خود نميديدند؛ از اين رو شبانه توطئه كردند و به هر دو سپاه حمله كردند و هر دو را به جان هم انداختند2
در ميان مورخان، اولين بار طبري اين روايات را از زبان سيفبن عمرو نقل كرده و بعد اين افسانه به ديگر تاريخنويسان رسيده است. البته مورخان بزرگي همچون يعقوبي (متوفي284ه)، بلاذري (متوفي 279ه)، ابن سعد (متوفي 230ه) از ابن سبا اسمي نياوردهاند. علامه عسكري در كتاب عبداللهبن سبا به تفصيل درباره شخصيت عبدالله بن سبا سخن گفته است و ساختگي بودن آن را ثابت ميكند؛ و در مورد سيفبن عمرو تميمي (متوفي 170 ق) هم ميفرمايد كه، وي عدناني بوده و سعي فراواني در تصرف تاريخ نموده است؛ از اين رو عبدالله بن سبا هم از طراحيهاي اوست؛ تا بدين وسيله اختلافات مهم دنياي اسلام و عقايد مهم شيعه را به عبدالله بن سبا نسبت دهد؛ تا چنين وانمود كند كه اصل اين عقايد از يهود گرفته شده است.3 البته سيفبن عمرو در ميان رجال نويسان اهل سنت متهم به زندقه و كفر شده است. همان گونه كه معلوم شد، سبائيه چنين ادعايي را نسبت به امام علي(ع( داشتند. ولي پر واضح است كه هيچ گاه امام علي(ع) چنين ادعايي نكرده بودند. انگيزه اصلي سبائيه ، غلوگويي نسبت به امام علي(ع) است؛ البته نبايد دستهاي معاندان شيعه در انتساب تحريف گونه اين عقايد به ابن سبا را فراموش كرد. متأسفانه حتي برخي از شيعيان هم (مانند نوبختي در فرقالشيعه و اشعري در المقالات و الفرق( بدون توجه به لوازم اين انتساب، در كتب خود نام او را ذكر كردهاند؛ در حالي كه جمع كثيري از اهل سنت وجود ابن سبا را انكار كردهاند؛ مانند: طه حسين ،دكتر علي وردي، محمد كردعلي، احمد محمود، دكتر كامل مصطفي شيبي و برخي مستشرقان؛ مانند: دكتر برناد لويس، ولهاوزن، فريد ليندر و ديگران.
در مورد سبائيه چند نكته قابل ذكر است: الف) اين طائفه منقرض شدهاند و ادعاي آنان هم باطل است. ب) روايات فراواني وجود دارد، كه در ان روایات به تعداد ائمه(ع) تصريح شده است. ج) مسأله به شهادت رسيدن حضرت علي(ع)، از مشهورترين حوادث تاريخ است. د) حضرت علي(ع) در هيچ جا چنين ادعايي نداشته؛ بلكه خبر از آمدن قائم آل محمد(عج) ميدهد.
برای دانلود فایل الکترونیکی مقاله (پی دی اف) به صفحه آخر مراجعه فرمایید. | << آخرین صفحه 1 2 اولین صفحه >> |
تمامی حقوق این سایت محفوظ می باشد.درج مطالب باذکر منبع بلامانع است
|
All rights are reserved. |
|